søndag, april 22, 2007

Parafrasisk pausefisk

Måske er det på sin plads her at minde om, at læsningen af plusfourplysfor aldrig har gået for at være fornøjelig. For øvrigt er ingen tvunget til at læse indlæggene. Ingen har ventet på, at denne blog skulle ud-, afsted- og nedkomme, og alle ved, at denne signatur meget nemt tager til takke med uklare og selvmodsigende meninger, som signaturen har dannet sig anledningen af det til enhver tid givne bloggeri. Parafrase. Over. Æble. Over. Stort æble. Pausefisk regerer. Over.

Hermed indledes en (næppe velfortjent) pause ift. the blog-mob.

Tschüss & tysh

tirsdag, april 17, 2007

En uge i Mette Moestrups liv

1. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordet 'ladyboys', og hvad det ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

2. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordet 'kvindelist', og hvad det ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

3. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordet 'kvindelig udgang', og hvad de ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

4. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordet 'dørmåtte', og hvad det ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

5. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordet ''kingsize", og hvad det ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

6. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordene 'kønnet befrugtning', og hvad de ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

7. Jeg kan sidde en hel dag og tænke over ordet 'herreværelse', og hvad det ord siger om den måde, vi opfatter kønnet på.« Lyriker Mette Moestrup til Information.

fredag, april 13, 2007

Smal, smallere, smallest!

Jeg ser her til formiddag i Weekendavisen at Hr. Toksvig sammen med 12 andre obskuriteter (herunder værker af sværvægtere som Høeck og Grotrian m.fl. – Blædel-Levinsen Doktrinen eksisterer) er indstillet til Bukdahls Bet – Den Smalle Litteraturpris 2007! Hr. Toksvig er som en af de bøger, der både er anmeldt "her" og "dér" en smalskuldret dark horse i et pudseløjerligt felt af skævvredne gangere og vrinskemaskiner.

torsdag, april 12, 2007

Den visionære Schönberg?

"Når komponisten Arnold Schönberg herostratisk berømt kunne sige, at terror-angrebet på Twin Towers 11.september 2001 var vor tids skønneste kunstværk, ja så skyldes det også og ikke mindst, at vores sanseapparat her blev udsat for et helt uhørt kraftigt og effektfuldt slag", skriver Mikkel Bruun Zangenberg i sin anmeldelse af Mikkel Bolts flere år gamle bog Den sidste avantgarde på Kornkammeret. En kommentar, der er mere visionær end den er provokerende for såvidt at Schönberg mig bekendt døde i 1951...men det er da en nytænkning af avantgarde-begrebet...

(måske var det Karl-Heinz Stockhausen, der var l'enfant terrible, Mikkel?)

tirsdag, april 10, 2007

Oulipo, Øverste Kirurgiske og ... quelque chose in potentialis

Kære Læser,

der har, hvis man accepterer den rastløse tidsregning som nærværende medium synes at være plaget(?) af, længe været stille på disse kanter. Følgende blog-indslag blev ikketil noget: en subjektiv dissekering af situationist-konferencen i Folkets Hus med en skånselsløs udlevering af den paranoide akademiske diskurs (en cocktail af biopolitik, kontra-kontrarevolution og en sjat dårlig poesi) og, omvendt, den naive aktivistiske slogan-mani, voldsforherligelse og fritløbende hunde. Eller også, uskrevet: En udlevering af "byen" O-dense efter overlevet dagsrejse i samme (og omvendt besyngelsen af en nattur gennem den århusianske intertekst m. følgeskab af m. eslund, s. kjerkegaard, l. frost m. fl. og m. o. brandenburg som uundgåeligt slutpunkt).

(jeg tør heller ikke skrive for meget her, ellers får jeg en vis hr. CYF efter mig – plogs udbedes!).

Nærværende blog er ikke forårskåd (som Martin Johs. Møller venligt antyder i ugerevyen), ej heller skriveblokeret (eller imploderet som en vis personage ved navn Eslund vist sagde lige inden en fulderik fra Ærø, hældte hele sin sponsorerede gin og tonic ned i min højre sko, far vel, du brave nonsensist, du vil mig det godt).

Manhattan kalder, et nyt værk (eller rettere: udformningen af skelettet bag), flere antologi-projekter samt, oh yes, en vis afhandling, hvis økonomiske fundament langsomt eroderer. Blogs i anden række, men altså ikke desto mindre nu, her (men omvendt: hvor længe?).

Sidder i embeds medfør (men langtfra kun!) og læser Warren F. Mottes Oulipo. A primer of potential literature, en veritabel guldgrube af OuLiPo-tekster (der passende kan læses på originalsproget i La Littérature potentielle og Atlas de littérature potentielle, disse to værker har flere tekster med end Motte). Det slår mig (igen) hvor spændende det kunne have været, hvis Øverste Kirurgiske-folket dengang havde gjort alvor af (og havde haft format til at gøre alvor af) OuLiPo-inspirationen som der blev lagt op til i første nummer af tidsskriftet. Fjant kræver struktur, Fnis er bedst i regelrette serier. Oversæt hele dynen nu og lad os komme i gang med de oulipianske excesser! Måske har Martin Larsen gang i et-eller-andet, men er der flere?

Jeg beklager, jævnfør de tynde undskyldninger ovenfor, de tavsheder, der måtte indtræffe fremover, men håber på at tavsheden ét sted, resulterer i et eller flere stramt orkestrerede brøl andetsteds.

Med de venligste forårshilsener

Deres

THK

Etiketter: