torsdag, april 12, 2007

Den visionære Schönberg?

"Når komponisten Arnold Schönberg herostratisk berømt kunne sige, at terror-angrebet på Twin Towers 11.september 2001 var vor tids skønneste kunstværk, ja så skyldes det også og ikke mindst, at vores sanseapparat her blev udsat for et helt uhørt kraftigt og effektfuldt slag", skriver Mikkel Bruun Zangenberg i sin anmeldelse af Mikkel Bolts flere år gamle bog Den sidste avantgarde på Kornkammeret. En kommentar, der er mere visionær end den er provokerende for såvidt at Schönberg mig bekendt døde i 1951...men det er da en nytænkning af avantgarde-begrebet...

(måske var det Karl-Heinz Stockhausen, der var l'enfant terrible, Mikkel?)

2 Comments:

Blogger Martin Glaz Serup said...

Ja ja, min gode Kromann, det var redaktørens dårlige øje og finger der kom til at sende den anmeldelse afsted for tidligt. Stockhausen-rettelsen blev indsat 5-10 minutter efter publiceringen.

Og: jeg forstår ikke din anke imod anmeldelsen, at det er af en 'flere år gammel'-bog? Anmeldelsen er ny, bogen er god og spændende og jo stadig højst relevant. Sådan en anmeldelse på Kornkammeret er jo bestemt tænkt som led i en reaktualisering af bogen!?

Venligst,
Redaktøren

1:37 PM  
Blogger THK said...

Det var bare drilleri, men det VAR da en nyfortolkning af klicheen om at "være før sin tid". Derudover er der ingen anke mod anmeldelsen som sådan, fint med en reaktualisering af Bolts bog, der er en fin introduktion til situationismen. Og fint initiativ i øvrigt.

6:24 PM  

Send en kommentar

<< Home