fredag, maj 06, 2011

Art+Text


Art + Text
10.- 22. maj 2011

Fernisering på tirsdag kl. 16!
I to uger forvandles Overgadens øverste etage til et levende mekka for kunstpublikationer. Art + Text er et passioneret projekt om kunstbøger, artists’ books, sjældne, gamle artefakter og helt nye udgivelser, der består af tre spor: kuraterede udstillinger, den årlige messe for kunstpublikationer samt et liveprogram med oplæsninger, talks, debatter og bekendelser.
Art + Text  kan man gå på opdagelse og fordybe sig i et aspekt af samtidskunsten, man nok hører om, men ikke så ofte ser. Overgaden viser nogle af alle de skjulte bogskatte, der lever på sidelinjen af kunstscenen: bogprojekter, som kun sjældent udstilles, kuriositeter fra samlernes gemmer samt helt nye udgivelser, produceret af danske og udenlandske forlag det seneste år.
UDSTILLINGER:  
Retrospektiv udstilling med Henrik Have.
I en produktiv og eksperimenterende periode fra slutningen af 1960erne og frem til midten af 1970erne skabte Henrik Have en række fascinerende, men også enigmatiske bogobjekter under inspiration fra fluxus, konkret poesi og den konceptuelle kunst. Værkerne består af såvel sproglige som visuelle tegn og opererer med en udvidet forestilling om, hvad en “bog” kan være. Kurateret af Thomas Hvid Kromann.

Unfolding Book Objects. Denne udstilling retter blikket mod skulpturelle bøger, som i løbet af perioden vil blive foldet ud og læst op af den respektive kunstner eller forfatter. Deltagende kunstnere/forfattere: Rose Eken & Cecilie Eken, Marie Kølbæk Iversen, Christian Vind, Goodiepal, Martin Larsen, Teddy Josephsen, Konrad Korabiewski  & Litten og Lars Skinnebach & Cecilia Westerberg, Fos & Jason Dodge.  Kurateret af Maria Kjær Themsen.
Pist Protta 1981-2031. Kunsttidsskriftet Pist Protta fejrer i år sit fiktive 50 års jubilæum med en udstilling, der har turneret rundt i landet, og som nu vises på Art + Text. I glasborde og montrer fremvises forskellige artefakter samt plancher, foto og arkivalier, heraf en hel del fiktive, der knytter an til vigtige begivenheder i Pist Protta 50-årige historie. Mange af publikationerne vil være udstillet, ikke mindst en række mere eller mindre usandsynlige attrapper af de numre, der endnu ikke er lavet.
Derudover vil TrykTrykTryk, Arena Kontra og TTC arrangerer separate udstillinger.
LIVE-PROGRAM:
I løbet af de to uger vil der foregå en række livearrangementer i form af talks, oplæsninger, præsentationer og koncerter. En Samlers Bekendelser kaldes én af programrækkerne, hvor samlere af kunstbøger vil vise udvalgte værker og berette om den personlige historie bag erhvervelserne. Programmet annonceres på Overgadens hjemmeside.
MESSE:
I år bliver den årlige messe for kunstpublikationer en integreret del af Art + Text. Messen forløber over weekenden 14.-15. maj, med en stor åbning og preview fredag 13. maj kl. 18. På messen deltager udvalgte danske forlag, og i år har Overgaden for første gang også inviteret en række udenlandske forlag.

Deltagende forlag: Pork Salad Press, Space Poetry (DK), Hurricane (DK), forlaget* Asterisk, After Hand, DADA Invest, Fluens Forlag, emancipa(t/ss)ionsfrugten, Atmosphere Controlled, Bjørn Ignatius, Mohs Exhibit, AKV Berlin (Berlin), Archive Books (Berlin), Onomatopee (Eindhoven), Torpedo Press (Oslo), LUBOK Verlag (Leipzig), Michalis Pichler (Berlin), m.fl.
Programmet for Art + Text annonceres på Overgadens hjemmeside. 
Kontakt: For yderligere informationer kontakt venligst presseansvarlig Anna Holm på email: ah@overgaden.org eller tlf. 3257 7273. Pressebilleder kan downloades i høj opløsning fra vores hjemmeside: www.overgaden.org, se under ”Presse” og ”Kommende udstillinger”.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Overgaden er Københavns nytænkende udstillingssted for dansk og international samtidskunst. Med skiftende udstillinger og arrangementer som artist talks, foredrag, performances og filmvisninger fungerer Overgaden som platform for de nyeste udviklinger på kunstscenen og som forum for diskussion og debat.
Overgaden er støttet af Statens Kunstråds Billedkunstudvalg.