mandag, oktober 16, 2006

Spil for (efterårs)galleriet: Neue Armut Mitte

"Free form! Marvelous! (...) Artists for the new age, sculptors for the new style and new money of the . . . Yah! low orders. The new sensibility (...) the new world, submerged so long, invisible, and now arising, slippy, shiny, electric - Super Scuba-man! - out of the vinyl deeps" (Tom Wolfe)

De følgende fem dage bringes tegninger m.m. af PETER HVID KROMANN, artist in virtual residence, f. 1978, kuglepensskamrid(d)er og reggaepladevender a.k.a Peter Post.

Kontakt: p_h_kromann@hotmail.com.

I forbindelse med en lille udstilling på Arkitektskolen i forsommeren skrev denne ydmyge signatur følgende ord:

Hans værker har et vist surrealistisk præg, men de begrænser sig ikke kun til surrealismens drømmeagtige og deforme figurer. Her blandes nemlig et humoristisk tegneserieunivers med plakatkunsten, som man kender fra den street art, der i disse år ses overalt i storbyernes gader. Visse værker indeholder små situationer, fastfrosne glimt, som for eksempel den forundrede, ja skrækslagne mand, hvis brev og hat letter og flyver til himmels. Hvad stod der i det brev? Eller den sære parring af Frank Grevil, den navnkundige whistle blower, med Mao, der muterer på en ornamenteret baggrund. Andre ser måske noget andet og dét er netop pointen: Billederne åbner for forskellige tolkningsmuligheder afhængig af øjnene, der ser. Det er tableauer med en vis psykedelisk toning. Det er et værk på vej. Både i de enkelte billeders forvandlinger og i kunstnerens eklektiske leg med stilarter. Sprælske værker, der ægger fantasien hos betragteren.” (THK)

Etiketter: